Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

La justícia espanyola instrueix per primera vegada una causa sobre l’Operació Catalunya contra l’independentisme

|

- Publicitat -

Tot ha començat arran d’una querella interposada per l’expresident del FC Barcelona, Sandro Rosell, però finalment ha passat: la justícia espanyola instrueix per primera vegada una causa sobre l’Operació Catalunya, l’entramat polític, policial, judicial i mediàtic, destinat a desacreditar i perseguir l’independentisme i els seus líders.

Malgrat que la justícia espanyola va rebutjar sumar la querella de Rosell a la macrocausa contra l’excomissari Villarejo, el jutjat número 13 de Madrid serà l’encarregat d’instruir la querella presentada per Rosell contra Villarejo i diversos comandaments de la policia espanyola, tal com ha avançat en exclusiva ‘La Vanguardia’. La denúncia de Rosell vincula l’Operació Catalunya amb la causa judicial que va fer-lo passar dos anys en presó incondicional per a després ser absolt.

Publicitat

El magistrat Hermenegildo Barrera considera que els fets denunciats per Rosell poden constituir un “delicte d’organitzacions criminals”, incloent-hi “falsedat de funcionariat en document oficial, acusació i denúncia falsa, malversació de cabals públics i detencions il·legals”.

Amb tot, el jutjat número 13 de Madrid no només investigarà Villarejo, sinó que també seran investigats Albert Estévez (presumpte autor de múltiples informes falsos de la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal), Antonio Giménez Raso (exinspector i soci de Villarejo), i Marc L. Varri (exagent de l’FBI estatunidenc). Tot i així, també està en el punt de mira la dirigent del PPC Alícia Sánchez Camacho, que el 2012 va reunir-se amb Villarejo i, suposadament, va fer-li arribar una llista de persones vinculades a l’independentisme perquè fossin investigades.

Et pot interessar  Vist per sentència el judici contra els acusats de deixar vàters i llaços grocs a casa d'independentistes per "ridiculitzar-los"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut