Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Villarejo es renta les mans i defensa que va “avisar” que Rosell “no tenia res a veure amb l’independentisme”

L'excomissari ha tingut la barra de dir que "no creu que Lamela actués de mala fe" en empresonar Rosell, sinó que "simplement la van enganyar".

|

- Publicitat -

L’excomissari de la Policia Nacional José Manuel Villarejo, ha declarat davant el jutge que investiga l’Operació Catalunya des de Madrid, després que la justícia espanyola finalment acceptés la querella presentada per l’expresident del FC Barcelona, Sandro Rosell, contra Villarejo i diversos comandaments de la policia espanyola. El jutjat número 13 de Madrid investiga l’excomissari, així com Albert Estévez (presumpte autor de múltiples informes falsos de la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal), Antonio Giménez Raso (exinspector i soci de Villarejo), que també han declarat. L’altre investigat, l’exagent de l’FBI estatunidenc Marc L. Varri, no ha declarat.

Villarejo, que ha declarat aquest divendres al jutjat, ha intentat rentar-se les mans dels delictes dels quals l’acusa Rosell (organitzacions criminals, falsedat de funcionariat en document oficial, acusació i denúncia falsa, malversació de cabals públics i detencions il·legals) defensant que va deixar clar que l’expresident del FC Barcelona, Sandro Rosell, “no tenia res a veure amb l’independentisme”. Segons ha traslladat l’excomissari al magistrat, el cas pel qual Rosell va acabar empresonat de forma preventiva durant 2 anys va ser “una guerra de futbol”. “Van tractar d’enganyar-nos a alguns presentant-lo com que era un independentista”, ha dit Villarejo, que ha reivindicat que el 2017 va tractar de parlar amb la jutgessa Carmen Lamela per “aclarir-li les coses”, segons recull l’ACN.

Publicitat

L’excomissari no ha dubtat un pèl a l’hora de responsabilitzar la magistrada Carmen Lamela de l’injust empresonament de Rosell. “Em van dir que no podia parlar amb Lamela, que només parlava amb gent del CNI, amb la Guàrdia Civil i gent vinculada a l’Opus Dei”, ha afirmat Villarejo, que ha opinat que “a Lamela la van enganyar perquè li van dir que Rosell era un perill per a la seguretat de l’Estat”. Així i tot, Villarejo ha tingut la barra de dir que “no creu que Lamela actués de mala fe” sinó que “simplement la van enganyar”.

Et pot interessar  La fiscalia arxiva la investigació pel suposat espionatge a l’ex fiscal superior Rodríguez Sol en l’’operació Catalunya’

Segons ha afirmat Villarejo davant els mitjans, l’últim cop que va fer intervencions sobre aquest cas va ser el 2014, i dos anys abans, el 2012, ja havia descartat que Rosell tingués cap mena de vincle amb l’independentisme. “Ja vaig parlar aleshores de les baralles que hi havia amb els àrbitres i que també havia informat abans del Reial Madrid. Això ho van tapar tot en aquella època”, ha assegurat. Segons Villarejo, en la seva declaració “ha quedat perfectament clara” tota la seva actuació, ha respost totes les preguntes i s’ha mostrat disposat a continuar col·laborant.

Rosell, a banda de querellar-se contra Villarejo i la resta d’investigats, també va querellar-se contra Lamela per prevaricació i falsedat documental, però el Tribunal Suprem no va admetre la denúncia contra l’ara jutgessa del Suprem. La jutgessa, aleshores magistrada a l’Audiència Nacional, va mantenir Rosell gairebé dos anys en presó preventiva.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut