Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Villarejo assegura a l’Audiència Nacional que es va reunir amb Corinna “per encàrrec de l’Estat”

El comissari, en presó preventiva, declara durant una hora per les gravacions que impliquen el rei espanyol Juan Carlos I

|

- Publicitat -

L’excomissari José Manuel Villarejo ha comparegut aquest dijous a l’Audiència Nacional davant el jutge Diego de Egea, que l’ha interrogat sobre les gravacions entre ell i l’amant del rei Juan Carlos, Corinna zu Sayn-Wittgenstein. En aquestes converses, publicades per ‘El Español’, l’amiga del rei emèrit relatava negocis foscos del monarca, amb comptes a Suïssa a noms de tercers.

El comissari està en presó preventiva des del novembre pel cas Tàndem i, després de l’aparició de les gravacions, el jutge ha obert una peça separada per aclarir com les va obtenir. Villarejo ha estat traslladat des d’Estremera en ambulància (pateix mal d’esquena) i ha declarat durant aproximadament una hora. Segons fonts presents a la declaració, Villarejo –que s’ha negat a respondre al fiscal- ha assegurat que va reunir-se amb Corinna el 2015 a Londres “per encàrrec de l’Estat”.

Publicitat

Segons les mateixes fonts, Villarejo ha explicat que va anar a entrevistar-se amb Corinna per “solucionar els problemes sorgits amb el rei Juan Carlos” i que ho va fer per encàrrec de l’Estat. També ha explicat que aquestes gravacions es van intervenir al despatx de l’advocat Rafael Redondo, soci de Villarejo, i també empresonat per aquesta causa.

Villarejo està investigat per suborn, blanqueig de capitals, organització criminal i un delicte contra els drets dels ciutadans estrangers. En un comunicat, la defensa del comissari jubilat ha afirmat que la declaració ha estat “absolutament normal” i ha afirmat que no pot afegir més informació perquè la causa és secreta. Confirma, però, que només ha respost les preguntes del seu lletrat, Ernesto Díaz Bastién, i del jutge De Egea.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut