Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Vilagrà retreu a Junts que recorregués a la JEC per denunciar el Govern: “Vostès l’han patit més que ningú”

"Penso honestament que no ens hauríem d'atacar i retreure coses a través de la JEC", ha argumentat la consellera de la Presidència

|

- Publicitat -

La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, ha retret a Junts que durant la campanya electoral denunciessin el Govern a la Junta Electoral Central per suposadament fer “electoralisme”. “Vostès a la JEC l’han patit més que ningú”, ha argumentat Vilagrà durant una interpel·lació de Mònica Sales al ple del Parlament.

La consellera ha recordat que la JEC ja va considerar que el president inhabilitat Quim Torra feia electoralisme el 2019 en diverses ocasions i també s’ha referit en les retirades d’escó que s’ha viscut al Parlament. “No m’encaixa aquesta confiança cega que demostren quan la JEC ja s’ha extralimitat en les seves funcions al Parlament o altres llocs”, ha insistit Vilagrà.

Publicitat

La consellera ha afegit que està “convençuda” que quan la presidència del Govern era de Junts el cap de l’executiu actuava “amb la màxima bona fe i en pro de l’interès públic”. “Penso honestament que no ens hauríem d’atacar i retreure coses a través de la JEC”, ha insistit. Vilagrà ha respost així a una interpel·lació de Sales, que ha retret a l’executiu que durant la campanya fes anuncis, promeses i “autobombo”.

Junts va denunciar a la JEC la campanya de prevenció d’incendis, l’anunci sobre expropiacions d’habitatges, noves places de bombers i una nota de premsa de la conselleria d’Educació. La JEC va concloure que el Govern havia vulnerat en diverses ocasions la prohibició d’exaltar èxits de la seva gestió en període electoral – en el cas de la campanya d’incendis i la comunicació d’Educació- però va descartar aplicar sancions perquè no creia que fos “greu o reiterat”.

Et pot interessar  Vilagrà emplaça Junts i CUP a sumar-se a la proposta de referèndum d'Aragonès
Publicitat

Opinió

Minut a Minut