Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024
Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024

Vilagrà replica a Sánchez que el procés no ha mort i adverteix que un referèndum és l’única solució al conflicte

|

- Publicitat -

La consellera de Presidència, Laura Vilagrà, ha replicat les declaracions de Pedro Sánchez que asseguraven que el procés independentista ha acabat, motiu pel qual no és necessari tornar a reunir la taula de diàleg, així com que mai es produirà un referèndum d’independència. En una entrevista amb l’agència EFE, la titular de Presidència ha volgut avisar Sánchez que el procés independentista no ha mort i que l’única solució al conflicte català és la convocatòria d’un referèndum d’independència, tot suggerint que encara hi ha “molts deures pendents” amb l’independentisme.

Vilagrà afirma que el pla de la Generalitat de cara aquest any 2023 implica explorar la possibilitat de pactar un referèndum sota les condicions que ja va fer públiques ERC, insistint en l’Acord de Claredat que el president Aragonès va proposar, malgrat que fos rebutjat al Parlament, i que va tornar a treure a la llum el dia de Sant Esteve. Amb tot, però, la consellera està convençuda que ambdós governs podran “treballar” aquesta qüestió, perquè l’executiu espanyol sap que ERC vol enfocar-se en aquesta línia i que “amb l’independentisme encara hi ha molts deures a fer”.

Publicitat

“Sabem que és complex i que el camí no serà fàcil, però estem absolutament convençuts que és la línia per aconseguir que el conflicte polític acabi. Sense la votació de la ciutadania de Catalunya, el conflicte polític no s’acabarà”, ha asseverat Vilagrà.

Tot i celebrar els avenços de la taula de diàleg en matèria de desjudicialització, la consellera també ha avisat de l’error que suposa per a Sánchez pensar que amb la desjudicialització i ignorant les demandes del poble català el conflicte desapareixerà: “Aquesta carpeta, més d’hora que tard, l’han d’obrir”.

Et pot interessar  La Moncloa torna a tancar la porta al referèndum i emmarca el discurs d'Aragonès al Senat en la campanya del 12-M
Publicitat

Opinió

Minut a Minut