Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024
Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024

Vilagrà intenta calmar la CUP assegurant que el Govern farà “tota la feina que calgui” per fer un seguiment de l’amnistia

Afirma que l'executiu continua estudiant "fins a l'última coma" el text de l'amnistia per assegurar que no hi hagi cap ambigüitat i que s'hi pugui incloure tothom

|

- Publicitat -

La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, ha intentat calmar les inquietuds de la CUP respecte a l’aplicació de la llei d’amnistia. Els anticapitalistes dubten que el Govern espanyol apliqui la norma correctament per exonerar totes les persones represaliades arran del Procés independentista. Així, durant la sessió d’ahir, van proposar un observatori que faci de “verificador” sobre l’aplicació de la llei d’amnistia, per tal d’assegurar-se que la norma beneficiarà “el màxim de persones represaliades”.

Vilagrà, responent la interpel·lació del diputat cupaire Xavier Pellicer, ha assegurat que el seguiment de la llei d’amnistia és “rellevant” i que el Govern farà “tota la feina que calgui” en aquest sentit. Sobre la proposta de la CUP de “fiscalitzar” l’aplicació de la llei des de l’àmbit parlamentari, Vilagrà s’ha limitat a dir que la voluntat és “col·laborar” des del Parlament per treballar conjuntament perquè l’amnistia arribi “a bon port”.

Publicitat

La consellera ha explicat que l’executiu continua estudiant “fins a l’última coma” per assegurar que no hi hagi cap ambigüitat a la llei i que s’hi pugui incloure tothom. Segons ha dit, en la mesura del possible, ERC treballarà esmenes en el tràmit parlamentari del Congrés per poder millorar el text de la llei. També ha volgut deixar clar que l’amnistia és un “pas imprescindible” per seguir avançant cap a l’autodeterminació. “Ara estem a la parada de l’amnistia per tancar bé aquesta etapa. Però la següent parada és l’autodeterminació”, ha assegurat.

Per la seva banda, el diputat de la CUP ha defensat que s’ha de posar en marxa “de manera immediata” un grup de treball al Parlament per intentar que la llei beneficiï el màxim de persones represaliades.

Et pot interessar  L'Audiència Nacional pretén investigar Junts, ERC i el PSOE per la llei d'amnistia
Publicitat

Opinió

Minut a Minut