Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

Vilagrà està convençuda que es trobarà un “desllorigador” amb els comuns per aprovar els pressupostos

La vicepresidenta demana "responsabilitat" als partits i que tothom tingui "visió àmplia i amplitud de mires"

|

- Publicitat -

La vicepresidenta del Govern, Laura Vilagrà, està convençuda que es trobarà un “desllorigador” amb els comuns i que els pressupostos superaran la votació de les esmenes a la totalitat de dimecres. Tot i que En Comú Podem ja ha anunciat que presenta esmena a la totalitat tant a la llei dels pressupostos com a la llei d’acompanyament, la vicepresidenta ha volgut llançar un missatge d’optimisme. “La ciutadania ens vota perquè mirem de fer el bé comú. Estic segura que l’electorat dels comuns és el que espera. Ens han fet propostes interessants i necessitem temps per intentar lligar-ho”, ha dit en una entrevista a Ser Catalunya. En canvi, ha qualificat les propostes de Junts de “maximalistes i neoliberals”.

Vilagrà considera que aquesta setmana és “clau” per la política catalana i per la de l’Estat. I és que dimecres el ple del Parlament vota les esmenes a la totalitat als pressupostos pactats entre ERC i PSC; mentre que dijous el ple del Congrés votarà la llei d’amnistia acordada per PSOE, Junts i ERC.

Publicitat

La vicepresidenta ha assegurat que s’estan intensificant les negociacions amb els comuns perquè els pressupostos tirin endavant. “No ens podem permetre el luxe de perdre 2.400 milions euros”, ha dit en referència als recursos addicionals dels comptes respecte als del 2023.

Preguntada pel Hard Rock, el principal obstacle de la negociació amb el partit de Jéssica Albiach, Vilagrà ha dit que “s’ha d’apartar aquest tema” de les negociacions i trobar el que els uneix pel bé comú.

En canvi, respecte a Junts, amb qui es mantenen obertes les converses, la vicepresidenta ha apuntat que les seves propostes “estan molt fora de la majoria que hi ha ara al Parlament”. Una de les condicions de Junts és eliminar l’impost de successions i Vilagrà ha avisat que aquesta mesura suposaria reduir el pressupost en 1.200 milions. “D’on retallem?”, ha preguntat dirigint-se a Junts.

Et pot interessar  Aragonès alerta que sense un sistema singular "s'està tocant sostre" en la protecció social

En aquest context, la vicepresidenta ha demanar “responsabilitat” als partits i que tothom tingui “visió àmplia i amplitud de mires”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut