Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024
Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024

Els comuns es planten i presentaran una esmena a la totalitat als pressupostos de la Generalitat

El Hard Rock continua dividint els suports als comptes d'aquest any

|

- Publicitat -

La impossibilitat del Govern de rebutjar el macroprojecte del Hard Rock ha dut els comuns a plantar-se i a anunciar una esmena a la totalitat als pressupostos de la Generalitat, segons ha avançat Catalunya Ràdio i ha pogut confirmar l’ACN. Els comuns han decidit presentar l’esmena tot just una setmana més tard que el Govern aprovés els comptes al Consell Executiu, després d’haver arribat a un acord amb el PSC.

El Govern, tot i que va aconseguir un acord amb el PSC, necessita el suport o l’abstenció d’un altre grup per tal que els comptes quedin aprovats. Igual que amb els pressupostos del 2023, les negociacions amb els comuns eren les que estaven més avançades, però aquesta vegada el Hard Rock ha estat una de les qüestions que més ha encallat els converses, ja que els comuns reclamen el compromís del Govern per no aprovar el pla director urbanístic del macroprojecte.

Publicitat

L’executiu de Pere Aragonès no s’ha posicionat sobre el macroprojecte i al·lega que prové d’un pacte polític signat 10 anys enrere que seria irreversible, perquè s’ha de complir una sentència del TSJC. D’altra banda, el PSC pressiona els comuns perquè deixin de posar el macroprojecte com a condició, retraient-los que només busquen “rèdit electoral”.

Tot i l’esmena a la totalitat, fonts de l’executiu asseguren a l’ACN que els comuns encara estan oberts a negociar i donar suport als comptes, i a últim moment encara podrien retirar l’esmena. El debat sobre els comptes està previst que se celebri la setmana que ve, el 13 i 14 de març.

 

Et pot interessar  ERC, PSC, Junts, comuns i PPC coincideixen a reclamar un millor finançament en el primer debat preelectoral del 12-M
Publicitat

Opinió

Minut a Minut