Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Vilagrà diu que no es plantegen obrir el Govern a altres partits i veu “molt avançats” els noms dels nous consellers

|

- Publicitat -

La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, assegura que, en aquests moments, no es plantegen obrir el Govern “directament” per negociar-lo amb altres partits. En entrevistes a ‘Rac 1’ i ‘Catalunya Ràdio’ i en declaracions posteriors des del Palau de la Generalitat, Vilagrà ha confirmat així la voluntat de configurar un nou executiu monocolor d’ERC. També ha avançat que “probablement” a principi de la setmana que ve hi haurà el Govern configurat i que és treballa amb l’objectiu que dimarts ja hi pugui haver la primera reunió del Consell Executiu. I és que, segons ha dit, els noms dels nous consellers estan “molt avançats”.

 

Publicitat

Vilagrà ha explicat que l’equip del president de la Generalitat, Pere Aragonès, és al Palau de la Generalitat per elaborar l’estructura del nou Govern. Tot i no tenir tots els noms tancats, sí que ha dit que “està molt avançat”. “Volem un govern fort i cohesionat que faci front als reptes que tenim. La situació és molt complicada i necessitem màxima seguretat i estabilitat”, ha afegit.

 

La consellera de la Presidència ha tancat la porta a obrir la configuració de les conselleries a un altre partit. Però ha garantit que es trobaran els noms “adequats” per a cada departament. I que aquestes persones “hauran de ser obertes” i parlar amb els grups parlamentaris prioritzant els independentistes i els comuns. Tant pel tema dels pressupostos com per la resta de qüestions.

 

Preguntada per als pressupostos de l’any que ve i si es plantegen una pròrroga dels comptes actuals, Vilagrà ha respost que els del 2022 són uns “bons pressupostos” i que van ser expansius. També ha explicat que el nou Govern “recuperarà” els comptes que hi ha sobre la taula i que ha pilotat fins ara el conseller d’Economia i Hisenda, Jaume Giró. Vilagrà ha assegurat que els intentaran negociar amb els grups per aprovar-los.

 

La previsió amb què es treballa des del Palau de la Generalitat és que a principi de setmana que ve ja s’hagi configurat el Govern que, segons Vilagrà, tindrà una “estructura àgil”, donant a entendre que hi poden haver menys conselleries que ara.

 

D’altra banda, la consellera de la Presidència ha acusat Junts de prioritzar no trencar el partit en comptes de posar per davant el país i ha descartat totalment anar a eleccions perquè “no seria una solució”. Segons ha afegit, el resultat seria més o menys el mateix.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut