Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Vilagrà diu a Junts que no hi ha hagut “mai” departament de Polítiques Digitals “sol” i que l’Aina pertany a Empresa

|

- Publicitat -

L’aprovació del pressupost en mans del PSC

La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, ha assegurat aquest dijous en una compareixença a la Comissió d’Afers Institucionals (CAI) al Parlament que “mai hi ha hagut un departament de Polítiques Digitals sol”, sinó que sempre ha anat acompanyat d’altres “elements”, com ara Territori. Ha respost així a Junts, que havia criticat la “desaparició” de la “conselleria de Polítiques Digitals”. Vilagrà també ha defensat que projectes com l’Aina pertanyen a l’àmbit del departament d’Empresa. D’altra banda, la consellera ha avançat que la seva intenció és que el “35,5% de temporalitat” en l’administració pública passi “al 8%” i fer les oposicions “de forma anual i constant” perquè no s’acumuli “una borsa important d’interinatge”.

Publicitat

La consellera ha comparegut per Parlament per explicar els canvis que s’han produït al departament de Presidència arran de l’última remodelació de Govern. Una de les qüestions plantejada per Vox és la de la publicitat institucional. Vilagrà ha assegurat que és “rellevant” reforçar el sector i els mitjans de comunicació i ha defensat els ajuts “per afavorir la democràcia, la transparència o el català als mitjans”.

També ha sostingut que els ajuts i les campanyes de publicitat institucional són dues coses diferents. Pel que fa a la Llei de Transparència, Vilagrà ha avançat que s’està “revisant” i que la intenció és “fer una adaptació” a les necessitats de l’actualitat.

Un altre canvi previst en el departament de Presidència és la incorporació de les polítiques de difusió de l’activitat del Govern, que es fusionen amb la Secretaria de Mitjans de Comunicació. “A banda de voler una estructura que tingui sentit, volem una estructura eficient, és a dir, optimitzar els recursos”, ha dit la consellera.

 

Així mateix, Vilagrà ha avançat que es farà una “assemblea ciutadana pel clima”, que defensa com a un “projecte europeu molt important”, on cinc persones parlaran d’emergència climàtica i polítiques innovadores. “Europa l’avala i és una bona mesura”, ha assegurat.

Delegacions territorials del Govern

Pel que fa a les delegacions territorials del Govern, Vilagrà ha assegurat que vol “desplegar completament els departaments en els territoris” per no tenir una Catalunya “amb dues velocitats”. “Aquest és un Govern municipalista i també descentralitzat, que practiquem el principi de subsidiarietat”, ha sostingut.

Presidència emplaça el PSC a la negociació pressupostària

En el torn de resposta de la consellera al grup del PSC a la mateixa compareixença, Vilagrà ha emplaçat el grup de Salvador Illa a la negociació pressupostària. “M’ha agradat que parli de pressupostos, d’habitatge, educació, món local… Ho pot fer en el marc de la negociació de pressupost, espero que així sigui”, ha dit la consellera al portaveu del PSC a la CAI, Cristòfol Gimeno.

 

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut