Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

VÍDEO | Yolanda Díaz demana el vot per Joan Ribó (Compromís) en les eleccions municipals de València

La vicepresidenta i líder de Sumar ha reclamat "continuar amb les transformacions del govern de l'alcaldia de Ribó" en presència de Pilar Lima, l'alcaldable d'Unides Podem a València

|

- Publicitat -

La vicepresidenta del Govern espanyol, i líder de la formació Sumar, Yolanda Díaz, ha sorprès tothom durant la seva visita a l’Albufera (), on ha demanat el vot per a Joan Ribó, de Compromís, en les eleccions municipals d’aquest diumenge. Díaz ha estat clara i concisa en les seves declaracions als mitjans: “Demano als valencians i valencianes que facin possible que l’alcaldia de València continuï en mans de Joan Ribó. Ho demano alt i clar”, ha expressat. “El que pot ser l’alternativa ho coneixem. Hem de continuar amb les transformacions del govern de l’alcaldia de Ribó, amb el suport de les forces progressistes” ha reclamat Díaz.

Díaz ha insistit que votar a Ribó és un gest necessari perquè el diumenge estan en joc “dos models de societat: el del vell bipartidisme, la depredació, la corrupció i els negocis d’uns pocs, i el que mira pel futur i la vida”. Joan Ribó, que també era present en l’acte, ha agraït el suport de Díaz a través d’un vídeo compartit a les xarxes socials.

Publicitat

D’aquesta manera s’ha posicionat Yolanda Díaz, que té una postura complicada en aquesta campanya electoral, motiu pel qual encara no havia adoptat cap bàndol, almenys fins a aquest divendres. El dia abans, Díaz va demanar el vot per a Héctor Illueca, d’Unides Podem, en les eleccions autonòmiques, i aquestes declaracions les ha fet malgrat que la candidata d’Unides Podem a l’alcaldia de València, Pilar Lima, estava just darrere seu. Però tot té una explicació: d’una banda, Díaz vol assegurar-se que els vots de l’esquerra per a la Generalitat es concentren en Unides Podem, i així poder continuar el Govern actual; de l’altra, com que Unides Podem no té representació a l’Ajuntament de València, demanant el vot per a Ribó també s’assegura que les forces progressistes continuen ostentant llocs de poder i decisió. Tot i les bones intencions, les declaracions no han caigut bé als membres de Podem.

Et pot interessar  La justícia valenciana arxiva la causa contra Mónica Oltra en no trobar cap delicte
Publicitat

Opinió

Minut a Minut