Diumenge, 29 de novembre de 2020 - Edició 857
La República

[Vídeo] Vox aplaudeix que Batet negui un minut de silenci per les dones assassinades per violència masclista

La presidenta del Congreso ha reclamat el seu poder per ordenar el debat i ha fet procedir la diputada d’UP que havia demanat l’homenatge

Redacció
Redacció 22/10/2020
Meritxell Botet ocupant el seient de la presidència del Congreso | El Boletín

El Congreso ha viscut una situació que ha tensat encara més el debat de la moció de censura a Pedro Sánchez proposada per Vox. Quan ha estat el torna de la diputada d’Unidas Podemos, Lucía Muñoz, aquest ha demanat que es fes un minut de silenci per totes les dones que han estat assassinades per violència masclista, retraient a Vox que no les defensés amb el seu discurs.

En les imatges, facilitades per El Plural, es pot veure com en el moment que molts diputats del Congreso ja s’havien aixecat per començar l’homenatge, la presidenta del Congreso, Meritxell Batet, ha interromput l’acció i ha reblat que “qui ordena el debat sóc jo, vull que procedeixi, si us plau, amb el seu discurs”. La impressió global és que, per un moment, la socialista s’ha posicionat com Vox, no reconeixent una cosa tan bàsica com és la protesta contra la violència de gènere. Els de Vox, en to de burla, han aplaudit la decisió de Batet entre riures i aplaudiments.

Relacionats