Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024
Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024

VIDEO | Vilalta denuncia “l’obsessió política” del jutge García Castellón amb l’independentisme

|

- Publicitat -

La secretària general adjunta d’ERC i portaveu del partit al Parlament, Marta Vilalta, no ha dubtat a l’hora de denunciar “l’obsessió política” que el jutge Manuel García Castellón té contra el moviment independentista català, després que el mateixs magistrat hagi refermat la seva voluntat d’encolomar als encausats pel Tsunami Democràtic un delicte de terrorisme. 

“Hi ha una obsessió política del jutge García Castellón per a incriminar l’independentisme: ERC, Junts, Marta Rovira, Carles Puigdemont… de terroristes. I així ho denunciem” ha manifestat Vilalta en una entrevista TVE, tot afegint que “hi ha casualitats molt sospitoses”. Precisament, Vilalta ha recriminat que “no és causalitat que en un moment en què treballem amb l’amnistia hi hagi un jutge que vulgui incriminar-nos de terroristes“.

Publicitat

El passat dijous, García Castellón va rebutjar el recurs de la fiscalia contra la seva decisió d’enviar al Suprem la causa del Tsunami per terrorisme, i va apuntar que la tesi inicial per la qual acusa Puigdemont, Rovira, i una desena de càrrecs més de terrorisme està més que “refermada”. A l’escrit, sostenia que les diligències practicades fins ara, “lluny de descartar, han permès consolidar, podent-se comprovar ara amb major claredat que el 6 de novembre, que la tesi de qualificació inicial s’entreveu, en aquest moment inicial, com a plausible, ja que els els concentrats “portaven armes i artefactes de similar potència destructiva”, el que demostra, diu, la planificació violenta de l’acció. A més, critica el paper de la fiscalia en aquest cas.

Et pot interessar  Aragonès: "El projecte de Salvador Illa és Espanya i el projecte de Carles Puigdemont és Puigdemont"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut