Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

VÍDEO | Vilagrà promet un canvi en les reformes legislatives “que calguin” per efectiva la desjudicialització

|

- Publicitat -

Un cop ha acabat la tercera reunió de diàleg, ha comparegut el ministre Fèlix Bolaños. Seguidament, ho ha fet la consellera de presidència, Laura Vilagrà a través d’una roda de premsa. El Govern espera que el Congrés reformi el Codi Penal abans que acabi el 2022.

En aquesta línia, la consellera Vilagrà, ha destacat el “compromís” dels dos governs per impulsar enguany les reformes legislatives “que calgui” per fer “efectiva” la fi de la judicialització de la política. Durant la roda de premsa al Centre Cultural Blanquerna (Madrid), aquest dimecres després de la tercera reunió de la taula de diàleg, Vilagrà ha subratllat que La consellera ha asseverat que pel Govern és “legítima” aquesta modificació: “La majoria hi és”. La consellera també ha remarcat que els “acords parcials” tancats amb la Moncloa són un “pas previ” per afrontar la “resolució del conflicte de fons”.

Publicitat

Tot i això, ha remarcat que el conflicte polític de fons no s’ha solucionat ni es farà fins que “la ciutadania no pugui votar amb llibertat el seu futur” i retira que avui dia encara hi estem “molt lluny”.

En aquest sentit, però confia en el fet que es posi fi a la judicialització: “De ben segur que acabarem trobant el camí”, ha manifestat la dirigent d’ERC; tot i això, no ha avançat cap detall de les reformes legislatives que tant a promès la consellera com el ministre espanyol.

Tot i això, explica que s’ha aprovat un acord sobre el català, el qual aprova que es pot usar la llengua catalana tant al Senat com al Parlament Europeu: “Hem aprovat també un acord sobre el català que garanteix el suport al marc normatiu aprovat pel Parlament i impossibilita la imposició de percentatges. També s’impulsa el dret a utilitzar el català a les Corts Generals i al Parlament Europeu”, ha reiterat; partint de la base que la llengua no podia ser “un element de confrontació”.

Et pot interessar  Vilagrà, sobre l'intent de l'Audiència d'aturar l'amnistia: "No és cap sorpresa"

Finalment, la consellera també ha avançat que es preveu realitzar una quarta taula de diàleg abans que acabi l’any 2022.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut