Diumenge, 25 de setembre de 2022 - Edició 1522
La República

[Vídeo] Un jutge mostra la cara més dictatorial de la injustícia espanyola contra un independentista gallec

El judici farsa contra els 12 independentistes gallecs per un suposat “enaltiment del terrorisme” ha quedat vist per sentència després que el jutge hagi fet callar de mala manera els últims al·legats

Àlex Huguet 05/11/2020

De males maneres i amb la repressió per davant: Així ha fet callar un jutge els al·legats finals d’un dels independentistes gallecs encausats per “enaltiment del terrorisme”. El militant de l’organització antirepressiva CeivarUgio, estava defensant la seva posició quan, en un moment donat, ha titllat d'”inquisidor” el ministeri fiscal, la qual cosa no ha agradat gens al jutge Guevara, que després que l’acusat s’expressés en gallec, ha reaccionat quan s’ha sentit insultat.

“Retir’s. S’ha acabat”, ha reblat el jutge, que ha assegurat que es tracta d’un “excés de la llibertat, fins i tot de defensa”. Ugio, després de no creure-s’ho, ha intentat protestar, i ha estat llavors quan el magistrat li ha etzibat de males maneres “Què ha de protestar, vostè?”, per acabar declarant que aquest nou judici farsa ha quedat “vist per sentència”.