Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

VÍDEO | Un exportaveu de Vox treu a la llum els draps bruts del partit “format per neonazis”: “Santiago Abascal va amb pistola”

|

- Publicitat -

El programa de ‘Salvados’ decideix posar el focus en el moment de crisis que viu Vox, després de la sortida de Macarena Olona i amb Ortega Smith apartat de la secretària general. Entre altres, toquen els temes com “la manca de democràcia interna”, “l’ús d’armes” o bé “els atacs i amenaces per anar en contra del partit”.

“Tenim molt clar que Abascal és un senyor que va amb pistola, per tant, no crec que tingui cap problema en què els altres la portin també, no?”. Així s’expressa l’exportaveu de Vox a Barcelona, Fernando Moya. Ell explica que des del partit van començar a preguntar-li si coneixia camps de tir o persones amb armeries per a aconseguir armes. Moya assegura que dins la formació es volia potenciar l’autodefensa: “la situació es posaria molt malament, que ens podien agredir i que el millor era que tinguéssim armes”; deien des del partit.

Publicitat

Entre les seves queixes més destacades, exposaven “la manca de democràcia interna”. Segons els convidats de Salvados, a Vox són líders en imposar la llistes, en la falta de claredat pel que fa al finançament i les pressions per adaptar el seu discurs i prendre decisions amb què no estaven d’acord.

Una de les acusacions més greus arribarà per part de Jara, que assegura que a les reunions de la direcció “no hi havia actes, res quedava al paper. Quan hi ha papers, un jutge te’ls pot demanar”.

En aquest sentit, Moya ha fet referència a la presència de neonazis al partit. L’exportaveu ha manifestat que l’aleshores secretari general, Javier Ortega Smith, el va bloquejar del mòbil perquè li va advertir que la presència de membres de Plataforma per Catalunya a l’executiva de Barcelona era “contraproduent per al partit i per la militància”: “Eren totalment d’ultradreta i nazis, són neonazis” i afegeix, “Ignacio Garriga va de la mà d’uns neonazis”, assegura l’exportaveu de Vox a Barcelona.

Et pot interessar  El PP i Vox endureixen el genocidi cultural al País Valencià: el valencià deixa de ser obligatori a l'ensenyament

Moya explica contundentment que va ser “Santiago Abascal qui va decidir que els neonazis de Plataforma per Catalunya entressin a Vox de Barcelona”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut