Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024
Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024

VÍDEO | Turull critica la reforma de la sedició i assegura que presentaran un text alternatiu

|

- Publicitat -

Junts celebra aquest dissabte el segon Consell Nacional del partit des que va abandonar el Govern de coalició amb ERC. L’esdeveniment, que té lloc al Prat de Llobregat, ha aplegat els militants i dirigents del partit, tot i que en aquesta sessió no es revisarà l’estratègia del partit, marcat en les últimes setmanes per les polèmiques del cas Dalmases o de Laura Borràs. En aquesta jornada, els dirigents de Junts han carregat contra la reforma de la sedició, com venen fent des que va anunciar-se, assegurant que presentaran un “text alternatiu que derogui de veritat la sedició”. L’exconseller també ha criticat el Govern, doncs creu que té un nivell “d’aplanament” i “actitud contemplativa” davant el “maltractament de l’Estat cap als catalans”.

El secretari general de Junts, Jordi Turull, ha assegurat que el partit no donarà suport a la reforma del delicte de sedició, a la qual s’ha arribat a partir d’un acord entre el PSOE i ERC, i que ha generat malestar entre diversos sectors independentistes. Turull ha dit que el partit vol que l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont “torni en llibertat a Catalunya” i que no vagi a la presó. “Ens deixa perplexos com algú d’aquí ens demana que ho aplaudim”, ha afirmat Turull, llançant una clara indirecta a ERC, que sí que dona suport a la reforma. “No volem que cap activista independentista passi ni una sola nit a la presó”, ha exclamat.

Publicitat

En aquest sentit, Turull ha reiterat la voluntat de Junts de presentar un “text alternatiu que derogui de veritat la sedició”, que serveixi per deixar de perseguir i criminalitzar les mobilitzacions independentistes”. No obstant això, el conseller no ha concretat de quina manera es presentarà aquest text, ni quan.

Et pot interessar  La Moncloa veu a la baixa el "suflé" de Puigdemont i confia a retenir ERC i Junts a canvi d'almoines
Publicitat

Opinió

Minut a Minut