Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

VÍDEO | Rufián fa un discurs bilingüe en defensa de la immersió lingüística 

|

- Publicitat -

El portaveu d’ERC a Madrid, Gabriel Rufián, ha replicat a “la ignorància i l’odi” de Vox amb un discurs en defensa de la immersió lingüística en què ha intercalat frases en català i castellà. L’extrema dreta ha denunciat una suposada “opressió lingüística” dels castellanoparlants a Catalunya i ha reclamat l’aplicació de l’article 155 de la Constitució “de forma duradora i sostinguda en el temps” mitjançant una proposició no de llei.

Rufián ha reivindicat Santa Coloma de Gramanet com a “bressol” del sistema d’immersió lingüística. Com traduïa immediatament al castellà, ha evitat ser cridat a l’ordre per la presidència de la cambra baixa espanyola. En canvi, el diputat de la CUP, Albert Botran, ha persistit en mantenir el català i ha estat interromput en tres ocasions pel vicepresident, Alfonso Rodríguez Gómez de Celis.

Publicitat

El portaveu republicà ha argumentat que “un extraterrestre no nacionalista espanyol entendria perfectament quin dels dos idiomes cal protegir”. Igualment, Rufián ha recordat que el castellà té uns 600 milions de parlants arreu del món mentre que el català en té 10 i ha instat l’executiu espanyol a aclarir “quin és el seu model de país”.

Et pot interessar  Capella lamenta que la falta de pressupost impedirà iniciar els 1.700 pisos socials compromesos a Barcelona
Publicitat

Opinió

Minut a Minut