Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

VÍDEO | Botran exposa la catalanofòbia amagada de bilingüisme i li retiren la paraula al Congreso

|

- Publicitat -

“La manifestació de diumenge no era a favor del castellà sinó en contra del català”. Així ha reaccionat el diputat de la CUP Albert Botran a la proposició no de llei de Vox sobre “l’educació en espanyol”. El cupaire ha fet un contundent discurs al Congreso en contra del “bilingüisme asimètric” que defensen els partits espanyolistes. “Hi ha una llengua de primera i una de segona”, ha criticat, tot exposant diverses situacions en què el català “no fa falta”.

El censuren per parlar en català

Publicitat

Botran ha continuat la seva intervenció en català, fet que ha irritat els diputats asseguts a la bancada de la dreta, que l’han intentat boicotejar fent soroll. Igualment, el vicepresident del Congreso, Alfonso Rodríguez Gómez de Celis, li ha retret que no entenia què estava dient i ha demanat que utilitzi la “llengua comuna”. Tota una demostració de la vertadera cara del bilingüisme que defensen.

Finalment, l’anticapitalista ha defensat la immersió com l’únic sistema que assegura el coneixement de les dues llengües. “Per això se la volen carregar, però el seu llop amb pell de xai no cola”, ha etzibat.

Et pot interessar  El PSC lidera la intenció de vot entre els més joves, seguit de Junts, ERC i Vox
Publicitat

Opinió

Minut a Minut