Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

[Vídeo] Romeva i Rull, un any després dels indults: “L’estat té un problema democràtic”

|

- Publicitat -

Els presos polítics indultats, Josep Rull i Raül Romeva, han fet balanç del seu primer any després d’haver aconseguit l’indult i sortir de la presó. En una entrevista a Catalunya Ràdio, els consellers de l’1-O han parlat de petits avenços tecnològics dels quals no s’havien adonat quan estaven a la presó, com ara el mitjà de pagament Bizum, que s’ha instaurat de manera natural en el dia a dia de la societat. En aquest sentit, ha estat Romeva el que ha remarcat que a la presó no gaudien de cap privilegi, com deien les males llengües. “S’han dit moltes ximpleries. No teníem internet ni telèfon i estàvem en les mateixes condicions que qualsevol persona de les presons catalanes”.

Sobre el president espanyol, Rull simplement ha deixat clar que depèn d’ell mateix “si vol jugar la lliga de la democràcia o a la de la repressió”, com ha fet fins ara “donant cobertura a uns poders de l’estat dominats pel franquisme”.

Publicitat

Finalment, els dos consellers legítims han recordat la importància que ha tingut el seu empresonament per donar “cara i veu” a la situació, que és que “l’estat té un problema democràtic”.

Et pot interessar  VIDEO | Rull descarta sotmetre's a una investidura: "L'únic pla es diu Carles Puigdemont, no hi ha pla B"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut