Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

[Vídeo] Repassada de Puigdemont al representant de NSO sobre Pegasus: “Fan el món menys lliure”

|

- Publicitat -

L’eurodiputat de Junts i també membre del comitè, Carles Puigdemont, ha retret a l’empresa israeliana NSO, desenvolupadora del programa, la seva intervenció al Parlament Europeu. “Diuen que el seu ‘software’ salva vides, però hauria de ser més creïble; espiar jutges, polítics o activistes no és una manera de salvar vides”, ha subratllat.

Alhora, Puigdemont ha acusat la companyia de vulnerar els drets humans i ha carregat durament contra el seu vicepresident, Chaim Gelfand, present aquest dimarts a Brussel·les. “No se com Pegasus pot fer el món més segur, però del que estic convençut és que fa el món menys lliure”, ha etzibat.

Publicitat

Tot plegat, en una comissió d’investigació on diversos experts han assegurat aquest dimarts al Parlament Europeu que alguns estats utilitzen Pegasus per a fins il·lícits i han citat el Catalangate com un dels principals exemples. La periodista del ‘The Guardian’, Stephanie Kirchgaessner, ha parlat “d’abusos” i ha mencionat els casos d’espionatge a Catalunya, tant el que va afectar l’expresident del Parlament, Roger Torrent, com al president de la Generalitat, Pere Aragonès. “Pensava que s’hauria tractat com un terratrèmol, però la història no es va prendre seriosament”, ha apuntat. Per la seva banda, l’empresa creadora del ‘software’ ha defensat l’ús del programa, tot i que també reconeix que ha detectat irregularitats.

Et pot interessar  Junts convoca primàries el 23 de març per escollir candidat per al 12-M a l'espera que Puigdemont digui si es presenta
Publicitat

Opinió

Minut a Minut