Diumenge, 27 de novembre de 2022 - Edició 1585
La República

[Vídeo] Repassada de Fachín a Podemos per ser “aliats de la judicatura franquista”

L’exdiputat assegura que “no hi ha justificació” pel fet que els comuns i Podemos “s’hagin convertit en còmplices de la corrupció descarnada del TC”

Àlex Huguet 12/11/2021

L’exdiputat dels comuns, Albano-Dante Fachín, s’ha mostrat molt contundent contra el partit del qual va formar part quan era diputat al Parlament de Catalunya. En una intervenció al Tot es Mou de TV3, el promotor d’Octuvre es pregunta “quina mena de debat ha fixat la posició de Podemos i els comuns a favor de la corrupció descarnada del TC“, assegurant que “no hi ha justificació possible”. Les declaracions de Fachín van relacionades amb el fet que Podemos, soci del Gobierno del PSOE, permeti que els nous membres proposats al TC tirin endavant. “No parlem d’una esmena o d’una llei, és una qüestió de ser còmplices i col·laboracionistes amb un sistema que trenca drets humans. S’han aliat amb la judicatura franquista”, ha etzibat l’exdiputat, preguntant-se què els han ofert a canvi.

També ha recordat que els que ara s’alien amb la dreta i “amb el poder judicial filo franquista”, sempre han criticat que “l’independentisme era de dretes”. “Això no té perdó”, ha conclòs.