Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

[Vídeo] Ponsatí se solidaritza amb el moviment democràtic de Hong Kong: “La seva lluita és la nostra lluita”

|

- Publicitat -

L’eurodiputada de JxCat, Clara Ponsatí, s’ha solidaritzat aquest dijous amb el moviment democràtic de Hong Kong. En una intervenció al Parlament Europeu, la consellera exiliada ha emmirallat la situació de la regió xinesa amb el cas catala: “La seva lluita contra l’autoritarisme per la democràcia i l’autodeterminació és la nostra lluita”.

La consellera legítima de Catalunya també ha posat exemples de situacions que està vivint el moviment democràtic a Hong Kong; situacions que a Catalunya es tenen ben presents, com ara els arrests massius, l’exili, la criminalització dels drets fonamentals o el dret de reunió i la interferència del governs estatals als processos electorals. “Ens resulta massa familiar”, ha dit Ponsatí, que tot seguit ha denunciat que la Unió Europea va tancar ràpidament l’acord d’inversió, per protegir els negocis: “Les violacions de drets humans són desagradables, però no seran un obstacle per als negocis”, ha etzibat Ponsatí a l’Eurocambra. Per últim, l’eurodiputada ha demanat al Parlament Europeu que doni suport al poble Uigur i que declari que “hi ha un genocidi”.

Publicitat

Et pot interessar  'Alhora', la candidatura conjunta de Ponsatí i Graupera, aconsegueix els avals necessaris per presentar-se al 12-M
Publicitat

Opinió

Minut a Minut