Diumenge, 2 d'octubre de 2022 - Edició 1529
La República

[Vídeo] Ponsatí exigeix a la UE més recursos per ajudar a Ucraïna: “No n’hi ha prou!”

L’eurodiputada considera que cal aportar més recursos a qui pateixen l’ofensiva i reitera que són necessàries sancions més punyents cap a Rússia

Redacció 09/03/2022

Aquest matí, l’eurodiputada, Clara Ponsatí ha exigit al Parlament Europeu que s’enviïn totes les ajudes possibles a Ucraïna: “Des d’armes fins a recursos humanitaris i, sobretot, acollir a refugiats”, ha remarcat.

“El nostre deute és ajudar-los, perquè estan patint una agressió intolerable: els principis del sistema internacional han de ser respectats”. En aquesta línia, fa referència a dos drets que s’han violat: En primer lloc, la integritat territorial, ja que no es permeten invasions per canviar fonteres i, d’altra banda, el dret a l’autodeterminació.

Tot i que Ponsatí ha reclamat que cal accelerar l’ajuda militar, assegura que des de la UE “creiem en la resolució de conflictes per mitjans democràtics”.

Finalment, apunta que s’ha de millorar la qualitat i la quantitat d’ajuda cap als refugiats i reivindica que és important aplicar sancions més potents: “La UE és líder en sancions contra els oligarques, però no és suficient. Les sancions també han d’apuntar els buròcrates i els nivells més alts de l’Estat rus”, conclou.