Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024
Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024

VÍDEO | Podem continuarà dins del grup parlamentari de Sumar tot i l’enuig amb Yolanda Díaz

La secretària general de Podem diu que els ministres de Sumar i del PSOE "són indistingibles", perquè "només mana Pedro Sánchez"

|

- Publicitat -

La secretària general de Podem, Ione Belarra, ha assegurat en una entrevista a TVE que, tret que Yolanda Díaz els expulsi, els cinc diputats de la seva formació continuaran formant part del grup de Sumar al Congrés dels Diputats. “Estem aquí i seguirem parlant alt i clar per seguir impulsant transformacions”, ha avisat.

Això, malgrat que s’ha mostrat molt crítica amb el fet que PSOE i Sumar els hagin “fet fora de l’executiu” i ha denunciat que els intenten “silenciar”. “Han aconseguit el que no van poder fer en 2019, expulsar Podemos del govern”, ha lamentat.

Publicitat

Belarra ha qualificat la situació de “dies tristos” i creu que “s’ha consumat un error polític” fent fora a la formació que “ha estat el principal protagonista de les transformacions del país”. “Em sembla que l’estratègia de govern de pròrroga és un absolut error”, ha insistit.

A parer de Belarra, els ministres de Sumar i del PSOE “són indistingibles”, perquè “només mana Pedro Sánchez”, i el seu govern “no afronta els temes de fons”. La sortida de Podem, ha afegit, és “una pèssima notícia per al país”.

Pel que fa a la possibilitat que Podem concorri sense Sumar a les eleccions europees, Belarra ha apuntat que encara “és aviat per prendre la decisió”. Amb tot, ha afirmat que Podem actuarà amb “total autonomia política” perquè Espanya necessita “una esquerra transformadora que no es mimetitzi amb el PSOE”.

En un missatge a X, l’exministra d’Igualtat Irene Montero ha acusat el PSOE i Sumar de fer una “guerra permanent” a Podem. “Si Podem (i no diguem Pablo Iglesias) hagués fet fora algú, Podem seria superb per fer fora. Si Sánchez i Díaz fan fora Podem del govern, els superbs també són els de Podem per no marxar. Guerra permanent contra Podem. Mal favor al bloc progressista”, ha escrit.

Et pot interessar  La Moncloa torna a tancar la porta al referèndum i emmarca el discurs d'Aragonès al Senat en la campanya del 12-M
Publicitat

Opinió

Minut a Minut