Dimecres, 6 de juliol de 2022 - Edició 1441
La República

[Vídeo] Ortega Smith dispara amb un fusell d’assalt simulant que la diana és “un fill de puta del DAESH”

Les xarxes han criticat les imatges on es veu al secretari general de Vox utilitzant una arma amb permís de l’exèrcit espanyol

Àlex Huguet 02/02/2020

El secretari general de VoxJavier Ortega Smith, ha estat gravat en unes imatges del diari “El País”, en un camp de pràctiques de tir de l’exèrcit espanyol, on se’l veu amb un fusell d’assalt, disparant amb diferents posicions una diana. El més greu és que al final del vídeo, s’acosta a la diana i presumeix d’haver matat el que diu que és “un fill de puta del Daesh. Calia carregar-se’l”, com si l’objectiu fals on ha disparat fos un membre d’Estat Islàmic.

Ortega Smith, que juntament amb Santiago Abascal tenen llicència per portar pistola, ha fet que l’exèrcit li concedís “l’honor” d’utilitzar aquesta arma per fer pràctiques de tir. La xarxa s’ha omplert de crítiques cap al secretari general de Vox, on reclamen que no hi hagi un personatge d’aquest tipus al Congrés dels Diputats, i fins i tot personalitats polítiques d’esquerres han assegurat que demanaran explicacions al ministeri de defensa.