Dissabte, 4 de febrer de 2023 - Edició 1654
La República

[VÍDEO] Una gravació desmenteix el mosso que acusava un manifestant d’agredir-lo en un desallotjament

L’Audiència de Barcelona ha ordenat investigar l’uniformat per lesions lleus i detenció il·legal

Redacció 21/10/2021

L’Audiència de Barcelona revoca el processament d’un jove per atemptat contra la integritat en constatar que el relat de l’agent no és cert i ordena investigar a l’uniformat per detenció il·legal. Segons Alerta Solidària, l’activista, membre del Sindicat d’Habitatge del Raval i simpatitzant de la CUP Ciutat Vella, va ser detingut sense cap motiu.

En canvi, el mosso d’esquadra acusava el manifestant d’haver-lo colpejat durant el desallotjament del centre social ocupat, l’antic casal REC (Sindicat de l’Habitatge de l’Eixample Dreta) el desembre de 2019. Ara, un vídeo demostra no només que l’antiavalot mentia, sinó que és ell qui utilitza una força desproporcionada per reduir el manifestant, que només aplaudia pacíficament.

Així mateix, l’Audiència de Barcelona no descarta que la detenció fos il·legal i demanen investigar tant si s’ha comès aquest delicte com un altre de lesions lleus. Consideren que no es pot atribuir un delicte d’atemptat contra l’activista, ja que aquest només es fonamenta en el testimoni del mosso i ara l’enregistrament demostra que el mosso mentia.