Dissabte, 12 de juny de 2021 - Edició 1052
La República

[Vídeo] Músics Contra La Repressió dediquen una Nadala als presos polítics

Buhos, Gertrudis, Pepet i Marieta, Gemma Humet i Doctor Prats, entre els autors de la cançó que sonarà al programa ‘Nadal a la presó’

Avatar
Agències 23/12/2019
Cançó nadal a la presó
Artistes del moviment Músics Contra La Repressió han escrit una nadala dedicada als presos polítics en què desitgen la seva llibertat. La ‘Nadala contra la repressió’ ha estat ideada per grups com Buhos, Gertrudis, Pepet i Marieta, Gemma Humet, Cuits, La Folie, Koalanú, Sense Sal o Doctor Prats, membres d’un moviment “autoorganitzat” de músics en contra de la repressió “que exerceix l’estat espanyol sobre els pobles”. Amb lletra de Josep Bordes, Jordi Ginesta, Pol Fuentes i Laura Duran, el tema versiona els ritmes de dues nadales tradicionals, ‘Santa nit’ i ‘El noi de la mare’. Per Nadal, la cançó formarà part del programa especial de ràdio ‘Nadal a la presó’ que diverses ràdios municipals d’arreu de Catalunya emetran el dia de Nadal i que arribarà als centres penitenciaris.

La cançó té també un videoclip en què es mostra la gravació del tema a l’estudi i unes lletres de “llibertat” al final. “Entonant la futura cançó de gent a presó radiant de raó, us volem de tot cor lliures a totes i tots”, entona algun vers del tema.

El tema arribarà a les presons de Lledoners, Mas d’Enric i Puig de les Basses a partir de les dues del migdia i a les nou de la nit del dia 25 amb el programa ‘Nadal a la Presó’ que es transmetrà a través de les ràdios locals que arriben als centres penitenciaris. Una trentena d’emissores s’han sumat al projecte i emetran també el programa, a més d’estar disponible per iVoox i Youtube.