Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

[Vídeo] Meritxell Batet torna a censurar el català i talla la intervenció de Botran al ple del Congreso

|

- Publicitat -

La presidenta del Congreso, Meritxell Batet, ha tallat la paraula al diputat de la CUP Albert Botran per expressar-se en català al ple de la cambra baixa durant el debat d’una iniciativa del PP per reforçar la inspecció educativa de l’Estat. Batet ha demanat fins a tres ocasions a Botran que canviés al castellà perquè “el reglament l’obliga”, però el cupaire ha continuat en català.

“Ara que es torna a parlar del defraudador major del regne, Juan Carlos el regatista, recordaré les seves paraules: Mai no va ser la nostra llengua d’imposició, sinó de trobada”, ha comentat irònic l’anticapitalista, tot seguit per recomanar el llibre Les cròniques negres del català a l’escola de Pere Mayans.

Publicitat

“M’agradaria expressar-me en la meva llengua, que per això ho és”, ha dit Botran, sota les protestes d’altres diputats. Batet ha respost que els diputats al Congreso “s’han d’expressar en llengua castellana, que és la de tots”. Finalment, la presidenta de la cambra ha tallat el micròfon a Botran i l’ha obligat a abandonar la tribuna, una situació que ja havia passat anteriorment i que evidencia la censura a les institucions espanyoles.

Et pot interessar  Estrada admet que el 12-M "no arriba en el millor moment" per la CUP, que està en plena refundació
Publicitat

Opinió

Minut a Minut