Dijous, 6 d'octubre de 2022 - Edició 1533
La República

[Vídeo] Meritxell Batet talla el discurs de Pilar Calvo per fer-la canviar al castellà

La presidenta de la cambra baixa espanyola expulsa la diputada de Junts de la tribuna per parlar català

Redacció 14/09/2022
Pla de la presidenta del Congrés dels Diputats, Meritxell Batet, el 23 de febrer de 2021 (Horitzontal) Data de publicació: dimarts 23 de febrer del 2021, 14:50 Autor: Congrés dels Diputats

Novament, la imposició del castellà s’ha fet evident al ple del Congreso. La presidenta de la cambra, Meritxell Batet (PSC), ha tallat repetidament el discurs de la diputada de Junts per Catalunya, Pilar Calvo, perquè l’ha fet en català.

Calvo ha començat felicitant Carla Simón i l’equip de la pel·lícula ‘Alcarràs’, que ha estat escollida com a candidata al premi de millor pel·lícula estrangera als Oscar. A continuació, ha carregat contra la llei audiovisual del Gobierno, que “desvirtua el concepte de productor independent” i “posa una catifa vermella als inversors americans, als seus estudis i plataformes”.

Tensió palpable i expulsió de la tribuna

Batet ha interromput la “reiterada vivència” per dir-li que ha de parlar en la “llengua comuna castellana, que és la d’ús i treball” de la cambra baixa espanyola. La diputada de Junts ha replicat recordant les promeses de la taula de diàleg d’incentivar l’ús del català i altres llengües cooficials a la cambra. Visiblement molesta, Batet l’ha tallat advertint-la que no entri en “debat amb la presidència”. Després d’uns minuts d’estira-i-arronsa, la presidenta del Congreso l’ha acabat de censurar i l’ha expulsat de la tribuna.