Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

[Vídeo] Membres del Secretariat Nacional de l’ANC cremen una foto gegant del Felipe VI amb toga

|

- Publicitat -

La presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, ha promogut aquest divendres la crema d’una foto gegant de Felip VI coincidint amb la visita del Rei a Barcelona. L’acció, anunciada per l’Assemblea minuts abans, s’ha fet a l’encreuament entre Via Laietana i el passeig d’Isabel II davant l’expectació mediàtica i uns quants manifestants. Abans d’iniciar la crema, Paluzie ha donat les gràcies a Enric Stern, Jaume Roura i altres activistes que van “exercir la desobediència civil” en el seu dia quan cremar una foto del Rei era considerat “delicte d’injúries la Corona i alguns van ser condemnats a presó”. Anys després, ha recordat, el Tribunal Europeu de Drets Humans va sentenciar que era llibertat d’expressió.

“La desobediència civil ens fa guanyar drets”, ha dit. Tot seguit ha prosseguit a calar foc a una lona gran amb la foto de Felip VI.

Publicitat

Alguns dels concentrats, que eren allà encara tot i que la majoria ja havia marxat, han demanat a l’ANC “rectificar” i cremar la foto però capgirar-la primer de manera que el cap del Rei quedés cap per avall. Tot i això, s’ha fet cas omís a les peticions i s’ha seguit amb el pla inicial.

Prop d’una hora abans, centenars de persones formaven una cadena humana al crit de “fora el Borbó” i amb cartells de ‘Catalunya no té rei’.

En el tram situat just davant de Correus, a la plaça Antonio López, s’hi han pogut veure alguns polítics com ara Laura Borràs, Francesc Dalmases, Elsa Artadi, Ernest Maragall o Josep Costa, entre altres. També hi eren el vicepresident d’Òmnium, Marcel Mauri, i Paluzie.

Et pot interessar  L'ANC celebra la consulta interna sobre la polèmica llista cívica
Publicitat

Opinió

Minut a Minut