Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

[Vídeo] Les “passes fermes” de la CUP Barcelona per aconseguir una ciutat “com la de l’1-O”

|

- Publicitat -

Falten poques hores per al tret de sortida de la campanya municipal arreu del Principat i totes les formacions estan a punt per a encetar la cursa electoral. És el cas de la CUP Capgirem Barcelona, la candidatura anticapitalista que ara lidera Anna Saliente. El partit, que actualment té una representació de tres regidors al consistori, presenta un seguit de propostes per aconseguir “una ciutat viva i rebel, uns barris organitzats i unes veïnes dempeus”. És per això que el partit apel·la la ciutat de l’1-O amb “vuit passes fermes”. Isabel Vallet, Mireia Vehí i Carles Riera tanquen la llista de la capital.

“Apostar clarament pel decreixement turístic” amb una moratòria i dissoldre el consorci Barcelona Turisme és el què la formació planteja per revertir “una ciutat saturada i que ens expulsa”; respecte a “la greu situació de l’habitatge”, el partit proposa “expropiar pisos buits dels bancs i grans tenidors”. La CUP també fa bandera d’una ciutat feminista i és per això que proposa “socialitzar les cures i fer del feminisme una visió transversal”.

Publicitat

A més, el partit municipalista aposta per “la ruptura amb l’Estat i la recuperació dels drets i llibertats” i la “municipalització dels serveis públics” així com l’aigua, l’energia, el tramvia i els serveis d’atenció a les persones. És amb tot que la llista encapçalada per Anna Saliente i Jordi Magrinyà apel·la l’ecologisme i el retorn del poder als barris.

La CUP Barcelona, en xifres

La formació feminista enfronta la campanya municipal amb 35 actes de la formació a tots els districtes de Barcelona i s’han organitzat en 12 comitès de campanya. Alhora, es repartiran 50.000 octavetes, 30.000 adhesius i 600 plafons, entre d’altres. En un document on s’exposen les xifres de campanya, constaten que la totalitat pressupostària és de 200.000 euros i remarquen que “no depenen de cap empresa ni cap préstec bancari”.

Aquest dijous al matí també han presentat l’espot de la campanya municipal, on es posa de manifest tot allò que la formació vol denunciar i transformar, com l’especulació amb l’habitatge i la “impunitat feixista” de la ciutat amb el lema “I tu, què decideixes?”

Publicitat

Opinió

Minut a Minut