Edició 1889

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 27 de setembre del 2023
Edició 1889

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 27 de setembre del 2023

[VÍDEO] Laura Borràs veuria “estrany” un govern independentista sense Junts

|

- Publicitat -

La presidenta del Parlament de Catalunya, Laura Borràs, creu que seria “estrany” un govern independentista en el qual no hi hagués Junts, que té 32 diputats. Ho ha dit en l’entrevista d’aquest matí al programa ‘Cafè d’idees’ que condueix Gemma Nierga a Ràdio 4 i La 2 de TVE. Ha defensat, un cop més, que cal un govern amb un full de ruta clar i que cal sigui mitjançant un acord sòlid. Ha negat que “el Consell per la República sigui el principal escull de la negociació” i ha apuntat que “la gent que ara posa presses perquè hi hagi govern segurament demanaria explicacions en el primer entrebanc”.

Publicitat

Així mateix ha qüestionat la taula de diàleg perquè coneixent com coneix els interlocutors de la banda espanyola sap que “mai acceptarà’ un referèndum. Per això ha vaticinat que no hi haurà un altre 1-O ni tampoc un referèndum acordat. També ha dit que si finalment va assumir la presidència del Parlament va ser perquè creu que li permet ser més conseqüent amb la posició que defensa Junts, atès que podrà defensar la sobirania de la cambra davant d’ingerències polítiques i judicials. Creu, que al govern, si s’aposta per una taula de diàleg amb l’Estat en la qual no creu no hauria pogut ser tan conseqüent. Sobre la sortida de Jaume Alonso Cuevillas de la Mesa del Parlament diu que “Cuevillas és lliure d’expressar les seves opinions”, però deixa clar que a la Mesa i a Junts “hi ha debats que no estan oberts”. 

Et pot interessar  Borràs nega que Junts tingui una nova estratègia: "Amnistia com a punt d'inici i autodeterminació com a punt final"
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió