Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

[Vídeo] Laura Borràs: “No es pot tenir una relació normalitzada amb qui t’espia”

|

- Publicitat -

La presidenta del Parlament, Laura Borràs, ha demanat la dimissió del president del Gobierno, Pedro Sánchez; el ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska; i la ministra de Defensa, Margarita Robles, pel ‘Catalangate’. En una entrevista a ‘El Matí de Catalunya Ràdio’, Borràs ha defensat que no només s’han de demanar explicacions sinó que “hi ha d’haver un pas més” amb dimissions. A més, la presidenta del Parlament creu que el cas d’espionatge massiu contra l’independentisme ha de tenir conseqüències “més enllà” de congelar relacions amb La Moncloa, com ha anunciat el president de la Generalitat, Pere Aragonès. “La taula de diàleg va néixer morts i ara està enterrada”, ha afegit.

Borràs és una de les persones que va ser espiada amb el programa Pegasus, segons l’informe de Citizen Lab. Pel que ha explicat, sembla que en el seu cas va haver un primer intent d’atac al seu telèfon mòbil l’any 2018 quan s’estava formant el Govern. “Et sents despullat quan algú pot accedir a la teva vida privada. És la sensació que t’han vist per dins”, ha afirmat per després afegir que “si s’espia és per utilitzar políticament la informació”.

Publicitat

Pel que fa a les conseqüències, Borràs ha dit que ara s’està a la fase de demanar explicacions i ha defensat que es passi a la fase de demanar dimissions. “Pedro Sánchez ha de dimitir perquè permet la guerra bruta estructural però també han de dimitir el ministre de l’Interior i la ministra de Defensa”, ha dit per després recordar que mai s’havia produït un cas d’aquesta magnitud.

Després que Aragonès anunciés aquest dimarts que congela les relacions amb La Moncloa, Borràs diu que aquesta mesura és “adequada” però que també s’ha d’anar “més enllà” perquè “no es pot tenir una relació normalitzada amb qui t’espia”. Tot i així la presidenta del Parlament no ha concretat quines podrien ser les conseqüències polítiques i ha dit que s’estan produint reunions per poder articular una “resposta política”.

Et pot interessar  La Moncloa rebutja el 'cara a cara' de Sánchez amb Puigdemont: "El candidat és Illa"

Borràs ha posat l’accent en la imatge d’unitat que es va produir ahir a Brussel·les reunint Carles Puigdemont, Oriol Junqueras, Carles Riera i els presidents de l’ANC i Òmnium. I ha instat a recuperar aquest esperit i la unitat estratègica. “Hem de ser proactius a l’hora de fer un front comú perquè a l’altre costat hi ha un front comú”, ha avisat.

Preguntada pel fet que ERC continuï apostant pel diàleg, Borràs ha dit que és “molt legítim” que hi vulguin creure però que hauran de tenir evidències perquè, segons ha afegit, “en política no hi ha actes de fe”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut