Divendres, 4 de desembre de 2020 - Edició 862
La República

[Vídeo] L’assistent virtual de Google parlarà i entendrà el català

Segons el periodista Albert Cuesta, Google Assistant ja té “molt avançada” l’adaptació al català

Àlex Huguet
Àlex Huguet 21/10/2020
Primer pla d'una persona que fa ús del seu telèfon mòbil durant la jornada sobre assistència de veu i llengua catalana. Imatge del 14 de febrer de 2020. (Horitzontal)

L’assistent virtual de Google, o Google Assistant, és molt a prop de parlar la llengua catalana i aconseguir que els catalans hi puguem interactuar amb la nostra llengua. Segons ha confirmat el periodista Albert Cuesta al diari ARA, Google ja té molt avançada la versió catalana de Google Assistant. Fa unes setmanes ja es va confirmar que Apple buscava analistes per incloure també el català a l’assistent d’Apple, un procés que encara pot trigar anys. Si més no, Cuesta ha assegurat que l’arribada de l’assistent de Google en català és imminent.

A través d’un vídeo, es pot comprovar com l’especialista interactua amb l’assistenta utilitzant el seu mòbil. Cuesta ha agraït a les gestions fetes per la Fundació puntCat el fet que l’assistent ja funcioni des de fa gairebé un mes. De moment, però, no hi ha una data fixada de llançament comercial.

Relacionats