Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

[Vídeo] Lamentable actuació dels Mossos en un desnonament amb dos menors

|

- Publicitat -

Una quarantena de veïns s’han concentrat aquest matí a les portes del número 41 del carrer Cantàbria al barri la Verneda i la Pau per frenar un intent de desnonament. Per la seva banda, els Mossos d’Esquadra han desplegat un exagerat dispositiu per treure na Lídia i els seus dos fills menors d’edat del pis on viuen.

Segons el Sindicat d’Habitatge de la Verneda i el Besòs, més de 60 agents han acudit al número 41. La tensió ha anat escalant quan han arribat les BRIMO dels mossos. “Ens han fet fora de la porta de forma molt violenta i la nostra companya Lídia s’ha intentat treure la vida desesperada per una situació tan crítica”, han advertit des del Sindicat. Ni tan sols l’intent de suïcidi ni la indignació dels veïns han frenat la violència del dispositiu. Poc després, ha arribat l’equip de sanitaris per atendre la dona.

Publicitat

Fa cinc dies, el 10 de setembre, es va commemorar el Dia Mundial per a la Prevenció del Suïcidi. Fer campanya de conscienciació està bé, però no es pot ignorar la resta de l’any que els desnonaments i el sensellarisme hi estan fortament lligats. Calen més alternatives i menys BRIMOS davant aquesta dura i estesa vivència social i col·lectiva.

Et pot interessar  Elena diu que els Mossos continuaran actuant per garantir els mínims de funcionament a les presons
Publicitat

Opinió

Minut a Minut