Edició 2111

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 06 de maig del 2024
Edició 2111

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 06 de maig del 2024

VIDEO | La reunió entre Aragonès i Sánchez arrenca amb la manifestació de l’ANC a les portes del Palau

"Cap pacte amb Espanya ens farà lliures" sentencia l'ANC, que ha reunit desenes de manifestants a la plaça Sant Jaume

|

- Publicitat -

La reunió entre el president del Govern, Pere Aragonès, i el cap de l’executiu espanyol, Pedro Sánchez, ha arrencat aquest dijous amb uns 30 minuts de retard. Tots dos presidents s’han trobat al Palau de la Generalitat en la que és la seva primera reunió institucional després de la investidura i els pactes que l’han permesa. Aragonès i Sánchez han estat rebuts a la plaça Sant Jaume per desenes de manifestants de l’Assemblea Nacional Catalana, que protestaven contra la trobada i contra la presència de Sánchez a Barcelona precisament en el sisè aniversari de l’aplicació del 155 a Catalunya.

El president català ha rebut l’espanyol a la porta del Palau de la Generalitat, on s’han saludat per primera vegada. Un cop a l’interior, tots dos han saludat els mossos, que formaven en guàrdia d’honor. Una breu conversa i una segona salutació per als mitjans gràfics ha donat pas a l’entrada al pati gòtic per a pujar per l’escala a la primera planta del Palau. Allà, a la galeria gòtica han tornat a saludar-se Sánchez i Aragonès, just abans d’entrar a la Sala de Diputats, on té lloc la reunió.

Publicitat

La trobada tindrà una durada aproximada de dues hores, i segons l’ordre del dia d’aquesta, està previst parlar sobre l’anàlisi de l’aplicació de l’amnistia, les negociacions per un nou finançament per a Catalunya, l’estabilitat política i parlamentària, el traspàs de Rodalies i la petició d’un referèndum d’autodeterminació per part del Govern. Els dos presidents tenen previst comparèixer en roda de premsa per separat al voltant de les 14.00 hores.

Fora del Palau de la Generalitat, els manifestants convocats per l’Assemblea Nacional Catalana han clamat contra la presència de Sánchez a Barcelona, demanant “prou enganys” tant al president espanyol com als partits independentistes catalans. L’objectiu de l’ANC era deixar clar a Sánchez que “no és benvingut a Barcelona”. “Sis anys després de les eleccions del 155, avui som a la plaça Sant Jaume per deixar clar que cap pacte amb Espanya ens farà lliures” ha sentenciat l’entitat a través de Twitter, tot reclamant “prou renúncies. Prou enganys. La via unilateral és l’única sortida! Independència!”.

Et pot interessar  Albiach, després de l'anunci de Sánchez: "És el moment d'acabar d'una vegada per totes amb el 'lawfare'"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut