Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

VÍDEO | La reforma de la llei Mordassa penja d’un fil: EH Bildu se suma a ERC i també hi votarà en contra

|

- Publicitat -

El Congrés dels Diputats vota aquest dimarts, 14 de març, la reforma de la llei Mordassa, aprovada durant el mandat de Mariano Rajoy i que ha servit com a excusa per perseguir dissidents de l’Estat espanyol. La reforma, però, penja d’un fil, ja que en les últimes hores tant ERC com EH Bildu han comunicat que hi votaran en contra, al·legant que li falta “ambició” i denunciant que alguns aspectes, com l’ús de les pilotes de goma per part de la policia, continua vigent. Els republicans van ser els primers a anunciar el seu vot en contra, gest al qual Bildu s’ha sumat aquest matí. Ho ha comunicat el diputat basc Jon Inarritu, juntament amb la diputada republicana Maria Dantas.

Inarritu ha exposat que el seu grup votarà en contra de la reforma perquè “està lluny del compromís de derogació que vam assumir 8 anys enrere les diferents forces polítiques”. Per als d’EH Bildu, resulta “inassumible” votar a favor d’aquesta proposta pel fet que “vol mantenir els articles i aspectes més lesius de la llei Mordassa de Rajoy”, com ara els articles de desobediència o falta de respecte a l’autoritat, “aquells amb què més es sanciona”, així com l’ús de les armes i instruments repressius “tan perillosos, imprecisos i sense traçabilitat” com són les pilotes i bales de goma.

Publicitat

Per la seva banda, Dantas ha carregat contra el govern actual del PSOE i Podem, els quals “es van comprometre a derogar la llei mordassa, però no ho fan, la maquillen”, ja que la proposta de reforma manté “la majoria de les multes mordassa per desobediència i faltes de respecte”. “No és una llei de seguretat ciutadana, sinó d‘inseguretat ciutadana i de seguretat policial, perquè continua permetent que la policia trepitgi impunement els drets de la ciutadania amb multes arbitràries i abusives”, ha denunciat.

“Si el govern vol mantenir aquests abusos policials que ho faci, però no amb els nostres vots. ERC vol derogar la llei mordassa, no rentar-li la cara”, ha reblat la diputada republicana. Inarritu, en la mateixa línia, ha expressat poc abans que Bildu no vol “ser còmplice ni responsable d’una nova llei mordassa ‘light‘ o edulcorada”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut