Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

ERC anuncia que votarà en contra de la reforma de la llei mordassa per considerar-la “poc ambiciosa”

|

- Publicitat -

La secretària general adjunta d’ERC, Marta Vilalta, ha anunciat que el seu grup al Congrés dels Diputats votarà en contra de la reforma de la Llei orgànica de protecció de la seguretat ciutadana, coneguda popularment com a Llei Mordassa, per una “falta d’ambició enorme” del PSOE i d’Unides Podem. “Si no hi ha canvis, i de moment no es preveuen, evidentment que votarem el contra”, ha resumit en roda de premsa.

Demà dimarts s’aborda en comissió el dictamen de la reforma de la ‘llei mordassa’, però segons els republicans es mantenen “els aspectes més lesius” de la normativa, que es va aprovar el 2015 durant l’etapa de majoria absoluta del PP. Per exemple, no es preveu l’eliminació de les pilotes de goma, que el Parlament va prohibir als Mossos d’Esquadra fa 10 anys. “ERC no pot assumir una reforma d’una llei que és poc ambiciosa i que es queda massa curta”, ha insistit Vilalta.

Publicitat

La portaveu també ha explicat que, conjuntament amb EH Bildu i el BNG defensaran una proposició de llei per “protegir els drets laborals que no garanteix la reforma vigent” de la legislació laboral. ERC va votar en contra de la darrera modificació de la reforma laboral en considerar-la també poc ambiciosa.

Et pot interessar  Referèndum, finançament singular, rellançar el català i transició ecològica: les claus del programa electoral d'ERC
Publicitat

Opinió

Minut a Minut