Edició 2105

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de abril del 2024
Edició 2105

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de abril del 2024

VIDEO | La plataforma Octuvre, nova víctima de l’espionatge de la Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil, el fiscal Miguel Àngel Carballo i el jutge Abascal van autoritzar l'espionatge a Fachín i Sibina, a qui acusaven de "terrorisme", sense indicis fonamentats

|

- Publicitat -

La Guàrdia Civil va espiar els membres de la plataforma OCTUVRE Albano Dante Fachín i Marta Sibina, així com dues persones més de l’entorn de Sibina, sota el pretext que estaven relacionats amb Tsunami Democràtic i els seus delictes “terroristes”. L’espionatge va tenir lloc entre el desembre del 2019 i el març del 2020 amb el programari Pegasus, i, si bé des d’Octuvre ja sabien que havien estat víctimes de l’espionatge, el govern de Pedro Sánchez sempre ho ha negat.

Els membres d’Octuvre han elaborat un nou i potent vídeo on denuncien no només l’espionatge d’Estat que durant tant de temps l’executiu espanyol va negar, sinó també les tècniques que utilitza la Guàrdia Civil, el jutge Abascal Junquera i el fiscal Carballo per assolir els seus objectius.

Publicitat

L’espionatge als membres del canal OCTUVRE, per variar, va produir-se sense que la Guàrdia Civil tingués prou indicis per a justificar aquesta vulneració del dret a la intimitat. Segons exposen, tot comença arran d’un missatge en què un dels investigats exposa no conèixer a ningú que formi part de l’organització de Tsunami Democràtic, però que l’Albano hi té contacte. 

Aquesta és tota la informació que la Guàrdia Civil, el jutge i el fiscal van necessitar per tal d’avalar l’espionatge a Albano Dante Fachín. Així i tot, en el moment de fer la sol·licitud, van adjuntar qüestionables evidències que van acabar de fonamentar l’espionatge. El fet que el 2018 Fachín donés suport a la iniciativa ‘Som el 80%’ acudint a la presentació de la campanya, on també hi eren Pep Guardiola i Carles Puigdemont, és una d’elles. També es va adjuntar com a prova la intervenció de Fachín en un acte de Tsunami Democràtic el 2019, en la qual va afirmar que ell era Tsunami, fent referència al fet que la plataforma era de tot el poble. El suport que Fachín mostrava envers Tsunami a través de Twitter també va ser considerat una prova que formava part de la plataforma.

Et pot interessar  Aragonès exigeix "responsabilitats polítiques" pel 'cas Pegasus' després que el jutge rebutgi arxivar la investigació

A partir d’aquestes suposades proves, la Guàrdia Civil va arribar a la conclusió que “Fachin desenvolupa un rol d’impulsor de Tsunami Democràtic”, motiu pel qual van punxar el seu telèfon, el de Marta Sibina i el de familiars seus. Tot això, avalat pel fiscal Miguel Àngel Carballo, qui després d’analitzar les proves, va concloure en el seu informe que “de l’ofici policial es desprèn que es poden estar executant activitats delictives concretes definides com un delicte de terrorisme. Per això, és procedent acordar la intervenció telefònica”.

Un cop l’informe arriba al jutge, Alejandro Abascal, aquest conclou que “Fachín és un dels impulsors de Tsunami Democràtic que capitalitza les accions violentes a Catalunya amb una clara finalitat de subvertir l’ordre constitucional. Accions destinades a perjudicar i debilitar el teixit econòmic, i enfocades especialment a les empreses de l’Ibex”.

Per si això no fos prou, poc abans que acabés el període establert per a intervenir els telèfons, es va demanar una pròrroga per a continuar punxant els telèfons, petició que també rep l’aval de la justícia espanyola malgrat els dèbils arguments, i que va repetir-se mesos després amb el mateix resultat.

OCTUVRE exposa en el mateix vídeo que prendrà mesures legals contra la Guàrdia Civil, el fiscal i el jutge per tal d’esclarir els casos d’espionatge patits

Publicitat

Opinió

Minut a Minut