Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

VÍDEO | La CUP es planta al Departament d’Economia per exigir tota la documentació sobre el macroprojecte del Hard Rock

|

- Publicitat -

Una setmana després que ‘La Directa’ revelés l’obscur entramat organitzat al voltant de la concessió de les llicències per executar el macroprojecte del Hard Rock, diversos diputats de la CUP s’han plantat al Departament d’Economia per a reclamar al Govern que publiqui tota la documentació, contractes i llicències sobre Hard Rock. Els anticapitalistes ja van reclamar explicacions a l’executiu català la setmana passada, però davant la manca de resposta a les seves sol·licituds, els diputats Laia Estrada, Carles Riera, Eulàlia Reguant i Dolors Sabater han optat per dirigir-se directament a la seu d’Economia i Hisenda reclamar allà la documentació pertinent. Els anticapitalistes també han demanat una reunió formal amb la consellera d’Economia, Natàlia Mas Guix, i estan pendents de saber si els rebran aviat.

La investigació de ‘La Directa’ revelava que el president de la promotora del macroprojecte, James F. Allen, figura en la trama de corrupció ‘Paradise Papers’ i, a més, està condemnat a 14 anys de presó per un delicte de frau fiscal. Però la investigació no acabava aquí: la llicència del macrocasino es va concedir a una empresa fantasma (la qual no registra activitat des del 2011) i, en el contracte de compravenda entre l’Institut Català del Sòl (Incasòl) i l’empresa BCN IR 3 pels terrenys, una de les clàusules estableix que l’empresa “quedarà exempta de responsabilitats en cas d’infraccions mediambientals“. 

Publicitat

Davant aquesta informació, la diputada Laia Estrada ha exigit la revocació de la llicència argumentant que “la gent té dret a saber si el Govern està negociant amb empreses que fan evasió fiscal i blanqueig de capitals”. Alhora, la diputada també avisa que el temps juga en contra, ja que el Govern, per tal d’aconseguir l’aprovació dels pressupostos, va comprometre’s amb el PSC a desencallar el macroprojecte durant el primer semestre del 2023, i la reunió prevista per aquesta setmana de la Comissió Urbanística de Tarragona podria suposar l’aprovació del nou PDU.  “D’aquí la urgència que es faci públic tot el projecte”, ha remarcat la diputada, segons recull l’ACN.

Et pot interessar  Albiach assegura que els comuns volen "aliances progressistes" per "fer polítiques progressistes"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut