Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

VIDEO | La CUP, contundent: “La independència no l’assolirem en la negociació d’una investidura”

"El  nostre objectiu no és un millor encaix de Catalunya dins de l'Estat", ha insistit Riera

|

- Publicitat -

La formació anticapitalista de la CUP reitera, l’endemà de la Diada, la seva negativa a negociar la hipotètica investidura de Pedro Sánchez. Després que Carles Puigdemont comuniqués les condicions que Junts imposarà al PSOE per avançat, entre elles l’amnistia, el diputat de la CUP i secretari de la Mesa del Parlament, Carles Riera, ha advertit que la independència de Catalunya no sorgirà de les negociacions amb el PSOE.

“La independència no l’assolirem en la negociació d’una investidura”, ha assenyalat Riera en una entrevista a TV3, tot afegint que l’objectiu dels socialistes és, més aviat, aconseguir “un millor encaix de Catalunya dintre de l’Estat“, però no la seva autodeterminació. De la mateixa manera que els representants de la formació anticapitalista van fer durant la manifestació de l’Esquerra Independentista, Riera ha tornat a acusar ERC i Junts d’estar “fent política a Madrid de peix al cove” mentre ahir milers de persones es manifestaven reclamant la independència.

Publicitat

Riera ha valorat positivament la Diada de Catalunya i les diferents manifestacions convocades a la capital catalana. A ulls del diputat anticapitalista, la Diada d’enguany va deixar dos missatges molt clars: d’una banda, el fet que el moviment independentista continua viu, fins i tot després del període de desmobilització viscut, i no només això, sinó que encara té i “una forta capacitat de mobilització, per més que altres vulguin dir el contrari”. L’altre missatge que Riera ha llegit de les manifestacions de l’11 de setembre és la independència que reclama el poble català, i que “l’ANC va posar al centre”.

“El  nostre objectiu no és un millor encaix de Catalunya dins de l’Estat”, ha insistit Riera, tot afegint que tampoc l’és el fet que “els partits catalans es converteixin en un agent de la governabilitat espanyola”. Alhora, ha lamentat que, a parer seu, els grups sobiranistes del Congrés dels Diputats “deixin de banda l’autodeterminació” i centrin les converses a pactar una amnistia. “Amnistia sense autodeterminació són uns nous indults i l’objectiu no és que l’estat espanyol ens perdoni, és l’autodeterminació”, ha avisat.

Et pot interessar  Juvillà denuncia el "joc brut" del Tribunal Suprem, que l'impedeix presentar-se per la CUP el 12-M
Publicitat

Opinió

Minut a Minut