Dissabte, 1 d'abril de 2023 - Edició 1710
La República

[Vídeo] La CUP acusa l’Estat i el Govern de reprimir les protestes feministes

La diputada anticapitalista Basha Changue recorda que continuen oberts els procediments judicials contra col·lectius com 8 Mil Motius

Agències 08/03/2022
La diputada de la CUP-NCG Basha Changue oferint una roda de premsa al Parlament Data de publicació: dimarts 08 de març del 2022, 13:51 Localització: Barcelona Autor: Gerard Artigas

La CUP ha denunciat que el moviment feminista “continua patint repressió i persecució institucional”, tant per part del govern de l’Estat com de la Generalitat. En aquesta línia, la diputada Basha Changue ha criticat que es mantinguin oberts procediments judicials a col·lectius com 8 Mil Motius, a qui es jutjarà el gener del 2023 per tallar les vies de FGC a l’estació de Sant Cugat durant la vaga del 8-M del 2018.

“Les que lluiten són perseguides per un Estat i també per un Govern que s’omple la boca de normalitat, quan la normalitat és la persecució de la dissidència”, ha subratllat Changue des del faristol del Parlament.

La diputada de la CUP també ha defensat la moció que portaran els anticapitalistes al ple d’aquesta setmana, que demana a l’executiu que millori les condicions laborals de les treballadores socials. Així mateix, Changue ha denunciat que el Govern “les fa servir com a arma llancívola als desnonaments” i ha assegurat que la “majoria” són interines “en abús de temporalitat”. Finalment, la cupaire ha fet una crida a “estar permanentment mobilitzades”.