Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

[Vídeo] La Comissió de Defensa boicoteja la intervenció de Vehí per evitar que es parli d’espionatge

|

- Publicitat -

El president de la Comissió de Defensa del Congreso, José António Bermúdez de Castro (PP), ha intentat evitar —sense gaire èxit— que els portaveus dels grups parlin de la trama d’espionatge durant la compareixença de la ministra de Defensa, Margarita Robles.

De fet, Bermúdez de Castro ha tallat la intervenció de la diputada Mireia Vehí en diverses ocasions quan la cupaire ha qüestionat el paper de l’executiu espanyol a l’escàndol d’espionatge. Tot plegat, en un espai teòricament pensat per demostrar la “transparència” del ministeri. “No diré la paraula prohibida, com si es tractés de Voldemort”, ha ironitzat l’anticapitalista.

Publicitat

A la intervenció, Vehí ha repassat les incoherències en el relat de l’Estat i s’ha adreçat directament a Robles: “Ministra hi ha una tempesta allà fora i vostè és el centre de l’escàndol públic”. Així mateix, ha lamentat que posin traves a la veritat i intentin evitar donar explicacions.

Per la seva banda, el president de la Comissió l’ha tallat al·legant que el tema “no correspon a aquesta comissió”. En un primer moment, Robles tampoc no ha fet cap referència directa ni indirecta al cas d’espionatge, però al final de la seva intervenció s’ha mostrat “orgullosa” dels membres del CNI. També ha defensat que “Espanya és un país seriós amb institucions serioses i fiables” i ha avisat que no es pot atacar ningú “amb especulacions, sense proves, imputant autories conegudes o desconegudes puguin atribuir cap mena de responsabilitat”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut