Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

[Vídeo] Illa treu pit de l’acord contra la immersió lingüística: “Respecta i no ataca el castellà”

|

- Publicitat -

Els socialistes aplaudeixen l’acord entre Junts, ERC, PSC i Comuns per acabar amb el model d’immersió lingüística, però que pretén garantir la protecció del català. El líder del PSC, Salvador Illa, content ha posat en relleu en una intervenció aquest matí que “amb el nou pacte s’estan posant per davant dels interessos del país de la societat catalana”.

Així mateix, Illa té clar que aquesta és la línia que s’ha de seguir:”Respecta i no ataca el castellà”. També, en aquesta direcció, deixa palès que el català ha de ser el “centre de gravetat” de l’escola, però que el castellà és una llengua d’aprenentatge.

Publicitat

Tot i això, sectors de partits polítics no veuen amb tanta nitidesa l’acord; com per contra veuen els socialistes. És el cas de Junts, on s’ha produït un debat important. Carles Puigdemont va deixar clar quina és la seva posició i ha fet recular Junts expressant el seu rebuig al pacte. El president a l’exili no ha tingut miraments en defensar la immersió lingüística. En una piulada, el president exiliat ha enviat un dard directe a Junts dient que “la llengua catalana és i ha de continuar essent la llengua vehicular de l’escola”.

Davant la polèmica i els debats interns, el líder socialista ha advertit que l’acord del català està “obert” a totes les formacions que vulguin incorporar-se, i ha demanat “altura de mires”: “S’ha de buscar el consens”, ha reiterat diverses vegades.

Et pot interessar  El PSOE i la Moncloa obvien l'advertència de Puigdemont i reclamen un govern d'Illa encara que sigui en minoria
Publicitat

Opinió

Minut a Minut