Edició 2120

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 15 de maig del 2024
Edició 2120

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 15 de maig del 2024

VIDEO | Illa, més content que un gínjol per la continuïtat de Sánchez: diu que “és la millor decisió per a Catalunya”

El candidat del PSC diu que aquests dies s'ha vist el costat "més humà" del president del govern espanyol

|

- Publicitat -

El candidat del PSC a les eleccions del 12-M, Salvador Illa, ha celebrat la continuïtat de Pedro Sánchez al capdavant del govern espanyol. En una roda de premsa a la seu de l’Agència Catalana de Notícies, ha afirmat que “és la millor decisió per a tots, en especial per a Catalunya, i també per al conjunt d’Espanya”. Illa ha revelat que aquest cap de setmana ha pogut parlar amb Sánchez i ha vist el costat “més humà” del cap de l’executiu estatal. A més, creu que amb la reflexió del líder del PSOE s’ha “engegat” un moviment de “resistència” a la política que no té “cap tipus de límit” ni “escrúpol”, però no ha concretat quines mesures o iniciatives legislatives s’haurien de derivar a partir del gest de Sánchez, “si s’ha de concretar” alguna.

Pel que fa a una possible reforma del poder judicial derivada de l’episodi dels últims dies, s’ha limitat a demanar la renovació del Consell General del Poder Judicial, que porta més de cinc anys caducat ja que, segons ell, “el PP ho està bloquejant”. “Li tinc tot el meu respecte al poder judicial”, ha comentat, afegint que la clau no són els jutges, sinó “la concepció de la política i els límits que ens podem a l’hora d’exercir-la”.

Publicitat

Illa ha explicat que aquest mateix dilluns escriurà a Sánchez per oferir-li que “s’incorpori a la campanya electoral” del 12-M. “Em faria il·lusió que vingués”, ha afegit. El president de l’executiu espanyol havia de participar en l’obertura de campanya dijous passat a Sabadell i en un míting a Santa Coloma de Gramenet aquest diumenge, però la seva presència va caure quan va iniciar els seus cinc dies de reflexió. A l’agenda de campanya del PSC també constava que Sánchez participaria en actes a Sant Boi de Llobregat aquest dijous i a Montmeló aquest dissabte, cosa que la formació veu ara més viable.

Et pot interessar  Illa denuncia que Junts i ERC han estat deu anys governant "d'esquena als ajuntaments"

Preguntat sobre com afectarà l’anunci de Sánchez a la campanya catalana, Illa no s’ha pronunciat sobre si pot animar la participació o les perspectives de la seva formació. “No és el que més m’ha preocupat aquests dies”, ha dit, remarcant que el parèntesi del cap de l’executiu espanyol ha estat una “qüestió estrictament personal” que ha tingut també un “desenllaç personal”, tot i que també amb “conseqüències polítiques”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut