Edició 2109

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 04 de maig del 2024
Edició 2109

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 04 de maig del 2024

VÍDEO | Illa confirma que optarà a repetir com a líder del PSC: “Ara toca governar Catalunya”

Malgrat els reiterats advertiments d'Ernest Maragall, el líder del PSC torna a fer-se seves unes paraules de Pasqual Maragall

|

- Publicitat -

El primer secretari del PSC, Salvador Illa, ha anunciat que optarà a la reelecció com a líder del partit en el 15è Congrés ordinari que la formació celebrarà el 15, 16 i 17 de març de l’any vinent. Illa ha pres la decisió amb un objectiu clar: “Ara toca governar Catalunya”.

En la presentació del seu informe polític en la reunió del Consell Nacional, que acaba mandat, Illa ha reivindicat que toca “constatar que Catalunya ha girat full a 10 anys perduts” i ha contraposat els projectes impulsats durant les presidències socialistes al que considera els projectes “emboirats” dels últims governs independentistes.

Publicitat

Novament, malgrat els reiterats advertiments del republicà Ernest Maragall, ha tornat a fer-se seu un discurs del germà i expresident de la Generalitat Pasqual Maragall. “Nosaltres som aquí perquè estimem això, els pobles i ciutats de Catalunya, com ningú”, ha citat Illa.

Illa també ha destacat l’evolució dels socialistes, que han passat de ser una força als qui alguns aplicaven un “cordó sanitari” a ser “centrals” per aprovar “polítiques útils” a Catalunya. “L’opció del PSC és l’actitud de la política”, ha remarcat, assenyalant la necessitat de fer “una política útil” de servei als ciutadans, lluny de la “crispació i del derrotisme”.

L’actual líder del PSC, que ha aplaudit la tasca de Miquel Iceta i Raquel Sánchez a l’últim govern espanyol i el “compromís” de Jordi Hereu com a nou ministre, ha dit que no té “gens de pressa” per arribar a la Generalitat. “Quan sigui el moment, amb idees i objectius clars”, ha remarcat.

Et pot interessar  Illa afirma que Sánchez està d'acord amb millorar el finançament autonòmic, malgrat que rebutja les propostes de l'independentisme

“Estic al servei de Catalunya i d’Espanya, i per això estic al servei del PSC”, ha afirmat Illa en anunciar la seva candidatura. “Optaré a repetir a la primera secretaria del PSC si obtinc la vostra confiança”, ha remarcat.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut