Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Ernest Maragall retreu a Collboni haver-se proclamat “hereu” del seu germà: “Ell és dels que van trair Pasqual Maragall”

Esbroncada del candidat d'ERC a Collboni per apropiar-se del llegat de Pasqual Maragall

|

- Publicitat -

El candidat d’ERC a les eleccions del 28-M a Barcelona, Ernest Maragall, ha esclatat contra el cap de llista del PSC, Jaume Collboni, qui s’ha autoproclamat “hereu” del seu germà, expresident del Govern i exalcalde de la ciutat, Pasqual Maragall. “El senyor Collboni és dels qui el van trair i abandonar, els que el van tirar, negar i rebutjar”, ha recriminat durant un acte de campanya a Gràcia.

El cap de llista d’ERC ha apuntat que “no li agrada” haver de parlar del seu germà, però que ho ha de fer després de les indecents paraules de Collboni. I és que el candidat del PSC ha rememorat i s’ha fet seu el llegat de l’exalcalde socialista Pasqual Maragall. “Sapigueu que quan arregleu un barri, esteu començant a arreglar el món. Això ho va dir Maragall l’últim dia del mandat, i és l’aprenentatge d’algú que va fer els Jocs Olímpics”, ha apuntat. “El PSC som hereus d’aquesta tradició”, ha reivindicat.

Publicitat

Maragall carrega contra l’oportunisme de Collboni

És per això que el germà de l’exalcalde i expresident ha volgut reaccionar. Ernest Maragall ha lamentat que Collboni hagi utilitzat “frases literals i gestos” de Pasqual Maragall, per intentar “construir una imatge de continuïtat”. És aquí quan el candidat d’ERC ha subratllat que el cap de llista del PSC forma part de l’espai socialista que va “trair, negar, rebutar i abandonar” l’exalcalde.

“Reconec el que vol dir el llegat de Pasqual Maragall. I tractaré per tots els mitjans d’estar a l’altura“, ha asseverat el cap de llista d’Esquerra. Maragall també ha afegit que el llegat del seu germà l’ajuda a entendre “què vol dir i què no fer política”, a més d’entendre Barcelona i Catalunya.

Cal recordar que Pasqual Maragall va estripar el carnet del PSC. A més, Ernest Maragall ja va carregar el 2021 contra el PSC per haver-se apropiat “hereu” del seu germà, de nou. El líder d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona va criticar que Salvador Illa —ara cap de l’oposició i cap de files del PSC— per reivindicar la figura de Pasqual. “Emplaço a qui representi el PSC a callar per sempre sobre Pasqual Maragall”, va piular Ernest Maragall.

Et pot interessar  La hipocresia de Collboni: Defensa que "qui guanya és alcalde en democràcia", tot i impedir l'alcaldia de Maragall el 2019

“Trias vol tornar a la convergència”

Així mateix, Maragall ha reiterat avui que el candidat de Junts Xavier Trias només pretén “recuperar” CDC, a banda “d’instal·lar-se als anys 80”. “Vol tornar a la Convergència que ja sabem què era i significava, el que va fer i el que va comportar, sobre qualitat democràcia i la qualitat de la vida a les institucions”, ha conclòs.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut