Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024

[Vídeo] Gran jornada del tall de la Meridiana, amb l’anunci de les pròximes mobilitzacions de l’ANC per l’11-S i l’1-O

|

- Publicitat -

‘Lluitem i guanyem la independència’ és el lema de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) per a les mobilitzacions que prepara l’11-S i l’1-O. Serà el lema que es podrà llegir, també, a les samarretes que l’entitat ha confeccionat per a les dues manifestacions. La presidenta de l’Assemblea, Elisenda Paluzie, ha presentat aquest dijous lema i samarreta al costat dels impulsors del moviment Meridiana Resisteix, l’acció independentista que talla cada dia aquesta artèria barcelonina per protestar per la repressió contra el moviment sobiranista. “Vam guanyar el referèndum davant de tot un estat, però ens queda guanyar la independència”, ha recalcat Paluzie.

L’ANC afirma en un comunicat que vol fer que “l’esperit de lluita” torni a fer-se veure als carrers, i per això espera que les mobilitzacions anunciades siguin “un punt d’inflexió” cap a la independència “efectiva” en aquesta legislatura.

Publicitat

La manifestació de l’11-S, que aquest any no serà estàtica i serà centralitzada a Barcelona, anirà de la plaça Urquinaona fins al Parlament. Paluzie ha remarcat que volen exigir a les institucions que “posin en valor el 52% de vot independentista” i que “es posin en marxa per fer la independència”.

L’assemblea ha anunciat que l’1 i el 3 d’octubre continuarà la mobilització i que es pot allargar en el temps, “perquè hi hagi un altre cicle de mobilització explícitament per la independència” i perquè “no triomfi el pacte d’estabilitat fals que no representa cap canvi”.

Et pot interessar  L'ANC de Sabadell cancel·la l'acte amb Aliança Catalana per manca de recursos econòmics
Publicitat

Opinió

Minut a Minut