Diumenge, 28 de novembre de 2021 - Edició 1221
La República

[Vídeo] Fernando Simón indigna el Consell General de la Infermeria amb un greu comentari masclista

El director d’Emergències Sanitàries va marxar d’una roda de premsa oficial per “un compromís important” que va resultar ser una entrevista informal a Facebook

Redacció
Redacció 02/11/2020
El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitarias, Fernando Simón

Un dels personatges més estimats, i al mateix temps odiats, a tot Espanya durant la pandèmia, Fernando Simón, s’ha vist envoltat d’una polèmica per un greu comentari que va etzibar en una entrevista informal a Facebook, juntament amb els dos escaladors Iker i Eneko Pou. En un moment, un dels germans, amb un to humorístic, li demana a Simón que aclareixi si “li agradaven les malalties infeccioses o les infermeres infeccioses”, a la qual cosa Simón ha respost que “No els preguntava si eren infeccioses o no, això es veia uns dies després”, un comentari clarament masclista que ha encès totes les alarmes a les xarxes.

De fet, El Consell General de la Infermeria ha exigit al viròleg que ofereixi unes disculpes immediatament, i demanen el seu cessament pel seu comentari. La presidenta del consell, Pilar Fernández, ha denunciat les paraules dels interlocutors: “Es desacrediten per si mateixes i són del tot impròpies per un expert científic i dos esportistes d’elit”. Una estona abans d’aquesta trobada a Facebook de Simón i els escaladors, l’expert va plegar abans de la roda de premsa diària sobre el coronavirus dient que tenia una “compromís important”, quan no era més que una entrevista informal.